Hulpstuk als sorteergrijper en blokkenklem

De machines van Berende Spoor- en Grondwerken kunnen worden uitgerust met verschillende hulpstukken. Met behulp van deze stukken wordt het werken aan het spoor een stuk gemakkelijker. Er zijn tal van hulpstukken die hiervoor gebruikt kunnen worden. We lichten er een aantal uit om u op weg te helpen met de keuze voor het geschikte hulpstuk.
 

Voordelen van een sorteergrijper

Een sorteergrijper kan ingezet worden voor verschillende zaken. Het is een multifunctioneel hulpmiddel dat zeer geschikt is om mee te graven. Om oude spoorstaven op te ruimen komt deze sorteergrijper ook goed van pas. De grijper fungeert perfect als klem om deze staven of oud hout mee te verplaatsen. Ook wisselhouten/blokken en dubbelleggers vervangen is met dit hulpmiddel geen probleem. Doordat de sorteergrijper voor al deze werkzaamheden gebruikt kan worden, scheelt dit veel tijd. Er hoeft niet verbouwd te worden om van een knijper naar een kantelbak te gaan of om een bomentang te gebruiken.
 

Werken met een blokkenklem

Voor spoorwerkzaamheden zijn speciale machines nodig. Deze machines moeten sterk genoeg zijn voor alles wat bij railinfra komt kijken. Het gebruik van een blokkenklem is bij deze klus geen overbodige luxe. Met de blokkenklem worden betonblokken in het cunet gelegd. Het is hierbij erg prettig dat de blokken op verschillende maten gelegd kunnen worden, wat ideaal is voor goederenopstelsporen.
 

Ballastzuiger als hulpmiddel

Een ballastzuiger wordt gebruikt om de ballast van het spoor te verwijderen. De ballast kan met de zuiger overal gelost worden. De ballastzuiger kan in principe overal lossen, zowel in het spoor, op de ballastkop of in een container. Er zijn ook speciale ‘big bags’, hier wordt de oude ballast ingestort. Ook voor het winterklaar maken van wissels kan de ballastzuiger worden gebruikt. Doordat de mond van de zuiger van links naar rechts kan draaien kan deze ook gebruikt worden langs wanden en perrons. De ballastzuiger is dus een ideaal hulpmiddel voor het opruimen op en langs het spoor.
 
Naast deze hulpstukken hebben we nog veel meer in het assortiment. Wilt u meer informatie over verschillende hulpstukken? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze machines en de voordelen van al onze hulpmiddelen. 
@BerendeSW
berendespoorwerk