Spoorbouw

Om een trein goed te laten rijden zijn er veel facetten nodig. Denk hierbij aan bovenleidingen, de spoorrails, dwarsliggers, ballast, en wissels. Berende Spoor- en Grondwerken is gespecialiseerd in de railbouw. Wanneer de spoorbouw niet nauwkeurig gebeurt kan er veel misgaan. De kosten kunnen hierbij hoog oplopen. Het is erg belangrijk dat het spoor goed vlak en strak op de ondergrond ligt, railinfra is immers zeer bepalend.

Nauwkeurig werken in de railbouw

Omdat de bouw van het spoor zo nauwkeurig moet gebeuren wordt er gebruik gemaakt van 3D en GPS. Dit zijn handige hulpmiddelen die helpen bij het, op de millimeter nauwkeurig, afstemmen van de bouwwerkzaamheden. Natuurlijk blijven vakmensen zeer belangrijk in de spoorbouw. De zaken moeten goed op elkaar worden afgestemd. Mensen en machines duidelijk en vakkundig aansturen is de basis van een goede afloop. Berende Spoor- en Grondwerken heeft jarenlange ervaring met kraanverhuur en alles wat bij railbouw komt kijken.

Werken aan de railinfra

Zoals eerder besproken komen er vele facetten aan bod bij spoorbouw. De bovenleidingen zitten vol spanning, die op kan lopen tot 25000 Volt. Het reguleren van deze leidingen moet erg nauwkeurig gebeuren. Ze moeten precies op de juiste hoogte worden gehangen om de trein goed te kunnen raken. Door handige spoorwegmachines en hulpstukken van Berende Spoor- en Grondwerken kan deze klus vakkundig worden aangepakt. Wij zijn specialist als het gaat om werken aan de railinfra.

Naast spoorwerkzaamheden neemt Berende de perronvernieuwing op zich. Ook perronvernieuwing komt erg nauw, dit verstaan wij ook onder railinfra. Wanneer het perron te hoog of te laag is, wordt het in en uit de trein stappen lastig. Dit geldt zeker voor rolstoelgebruikers. Laseregalisaties is een hulpmiddel dat hierbij veel gebruikt wordt. Dit zorgt er eveneens voor dat er overal evenveel en niet te veel ballast wordt gebruikt. Hierdoor betaalt laseregalisatie zich al snel terug.
 
Voor meer informatie over spoorbouw kunt u contact opnemen met Berende Spoor- en Wegenbouw Grondwerken. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden van onze machines en de projecten waarbij we u van dienst kunnen zijn.  
@BerendeSW
berendespoorwerk